van oud naar nieuw

De Vos Mozaïek en meer

van oud naar nieuw

Ik ben een fan van de kringloopwinkel en Pinterest! Er zijn zoveel leuke dingen die je kunt maken van dingen die anderen wegdoen. Mozaïeken is uitermate geschikt om iets weer een nieuw leven te geven. Hieronder wat ideetjes ter inspiratie!

Tuintafeltje 


Bij de kringloop kun je vaak voor een paar euro een tuintafel kopen. Let op: tafelblad mag niet flexibel zijn en niet werken bij temperatuurverschillen!


Stap 1: bedenk het ontwerp en teken dat op papier, kleurplaten kunnen ook goed als patroon dienen, maar let op: maak het niet te priegelig!

Stap 2: Met carbonpapier het patroon overtrekken op het tafelblad

Stap 3: nu gaan we voor de kleuren!!Denk er wel aan dat de kleuren goed

contrasteren, en denk alvast na in welke kleuren je jouw tafel later wilt voegen. Als je met wit werkt en je voegt het wit, valt het mozaïekeffect een beetje weg.

Stap 4: knip de steentjes, leg een klein stukje. Is het naar je zin, dan kun je ze vastlijmen. Let er bij de materiaalkeuze op voor welke doeleinden je de tafel wilt gebruiken. Bijvoorbeeld: geschikt voor buiten en vorstbestendig!

Stap 5: leg zo het hele blad vol met steentjes of glasstukjes, let erop dat je tussen de stukjes een kleine ruimte laat (1 mm), daar komt later het voegsel. Tip: de steentjes langs de rand mooi strak leggen!

Stap 6: En als laatste voegen. De kleur van het voegsel is erg bepalend. Bij een contrasterende kleur, heb je vaak het mooiste resultaat!


Tot slot: eventuele roestige plekken aan de poten met een staalborstel verwijderen en dan met geschikte verf opnieuw verven. En voilà een mooi pronkstuk voor in de tuin!!


Totem of vogelbadje van oude terracotta potten 


Stap 1: maak een plan hoe je de potten op elkaar wilt stapelen,

Stap 2: lijm de onderdelen aan elkaar met geschikte lijm (bij de totem lijm ik niet de hele toren aan elkaar, omdat ik materiaal gebruik dat niet vorstbestendig is, en zo kan ik de totem makkelijker demonteren voor de winteropslag)

Stap 3: kies de kleuren die je wilt gebruiken en kijk welke stukken je wilt mozaïeken.

Stap 4: lijm steentjes op de bol /schaal/ potten!De bloemblaadjes op de bol zijn door de deining van het water afgeronde stukjes dakpan, die ik op vakantie had verzameld. Erg he!

Stap 5: als alles van een mozaïeklaag is voorzien, kan er worden gevoegd. Bij het vogelbadje heb ik gekozen voor terracotta-kleurig voegsel, zodat het een mooi geheel vormt met de onderdelen die ik niet heb beplakt.

Stap 6: ik heb de onderdelen van de totem op een stuk ijzerdraad "geregen" en gedeeltelijk aan elkaar gelijmd.

Contact:


Adres: Bosstraat 19, 6561 CD Groesbeek

Email: devos.mozaiekenmeer@gmail.com

mobiel:  0625486335

btw nummer: NL001875550B63

facebookpagina: de Vos Mozaïek en Meer

Mozaïek en keramiek

© Copyright. All Rights Reserved.

Heidi de Vos


Voor workshops, mooie mozaïekprojecten en originele cadeaus van keramiek of mozaïek!!